Kokos chips
Kód: 1561/250 1561/500 1561/100 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Je to kokos vhodný k přímé konzumaci tak na vaření nebo pečení. Jeho dietetické a terapeutické využití je dáno obsahem minerálů, zejména hořčíku, kterého se ve zralé dřeni nachází více než v mase, mléce a vejcích.
Dietetické a terapeutické využití kokosu je dáno obsahem minerálů, zejména hořčíku, kterého se ve zralé dřeni nachází více než v mase, mléce a vejcích.
- Kromě hořčíku (kterého máme v potravě obvykle málo) kokosový ořech obsahuje i jiné minerály důležité pro svalovou soustavu a kosti, například vápník a fosfor. Nejvíce zastoupenou živinou v kokosu jsou tuky, které tvoří třetinu hmotnosti zralého ořechu. Je zajímavé, že přestože většina mastných kyselin kokosového ořechu je nasycená, vědci zjistili, že konzumace kokosu nepodporuje tvorbu cholesterolu. Kokos je vhodné konzumovat při následujících obtížích: odvápnění kostí, osteoporóza, bolesti pohybového systému způsobené přetěžováním nebo zvýšeným svalovým napětím, zejména bolestmi zad. V sanskrtu, jazyce starověké Indie, se kokosová plama nazývá kalpa vriksha, což přeloženo znamená „strom, který dává vše potřebné pro život“. Tento název není přehnaný, protože generace obyvatel Indonésie přežily jen díky kokosovým ořechům.
- Složení: kokos strouhaný nepražený
Nutriční hodnoty na 100g: Energie: 2975 kJ / 712 kcal; Tuky: 64 g – z toho nasycené mastné kyseliny 57.2 g; Sacharidy: 24.0 g – z toho cukry 7.4 g; Bílkoviny: 8 g; Sůl: 0.09 g; Vláknina: 3.9 g; Vlhkost:3,5 %
Alergeny: Bez alergenů
Vitamíny a minerály ve 100g
Vápník: 26 mg; Železo: 3.36 mg; Hořčík: 92 mg; Fosfor: 209 mg; Draslík: 551 mg; Sodík: 37 mg; Zinek: 2.04 mg; Vitamin C: 1.5 mg; Thiamin: 0.061 mg; Riboflavin: 0.101 mg; Niacin: 0.611 mg; Vitamin B6: 0.304 mg; Kyselina listová: 9 µg
Země původu
Filipíny
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.